Opening expositie schildersgroep Hendrik Kok in gemeentehuis Gieten

Assen

Vandaag (16 september) opent burgemeester Eric van Oosterhout een expositie van de schildersgroep Hendrik Kok in de centrale hal van het gemeentehuis. Hendrik Kok is een zorgcentrum in Rolde voor ouderen met een visuele beperking.

Expositie De schildersgroep van de dagopvang van Hendrik Kok exposeert van 9 september tot en met 13 oktober in de centrale hal van het gemeentehuis in Gieten. De schilderijen zijn gemaakt door ouderen met een visuele beperking, beginnende dementie of een somatische aandoening. De expositie is te bekijken op werkdagen van 8.30 – 16.30 uur en op donderdag van 8.30 – 19.00 uur. Schildersgroep Hendrik Kok De schildersgroep Hendrik Kok bestaat uit vijf personen. Afbeeldingen worden op de ouderwetse manier met carbonpapier op het doek gezet. Een begeleider helpt hen bij het schilderen. De meesten hebben voordat ze in Hendrik Kok kwamen nog nooit geschilderd. De deelnemers hebben veel plezier in het schilderen en zijn erg trots op hun werken!

Auteur

Albert-Jan Garama