Maatschappelijke organisaties goed voorbereid op Beursvloer Assen

Assen

Bijna 30 maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen hebben 15 september bij Boerderij Kamps in Rolde de workshop ‘Goede Zaken’ gevolgd aangeboden door de Rabobank Foundation.

Tijdens de workshop leerden de aanwezigen hoe zij vragen zo aantrekkelijk mogelijk kunnen formuleren richting bedrijven, waardoor samenwerken interessant wordt. De workshop was een goede voorbereiding op de Beursvloer Assen, die op woensdag 12 oktober plaatsvindt. Anders denken levert op Een succesvolle samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven kan veel opleveren. Alleen vragen de meeste organisaties, verenigingen en stichtingen vaak om geld en daar reageren bedrijven juist niet op. Om maatschappelijke organisaties in en rond Assen te inspireren werd vanuit de Asser Uitdaging de workshop ‘Goede Zaken’ geïnitieerd. De workshop liet zien dat er successen behaald kunnen worden door anders te denken en vragen anders te formuleren. Daarnaast hebben maatschappelijke organisaties bedrijven ook veel te bieden en ook hier werden diverse praktijkvoorbeelden van gegeven. Insteek van de Asser Uitdaging was om maatschappelijke organisatie voor te bereiden op de Beursvloer, die op woensdag 12 oktober plaatsvindt bij theater/bioscoop de Nieuwe Kolk. Beursvloer Assen Tijdens de Beursvloer treffen vragers en aanbieders van ondersteuning aan maatschappelijke organisaties elkaar. Aanbieders zijn in de regel bedrijven, die naast menskracht ook materiaal, materieel en faciliteiten ter beschikking stellen. Vragers zijn maatschappelijke organisaties als scholen en instellingen op het gebied van welzijn en zorg, die dankbaar gebruik maken van bijvoorbeeld juridisch advies, een partytent of overtollig meubilair. Vraag en aanbod komen tijdens de Beursvloer dus in natura bijeen. Op deze manier laten bedrijven zien dat ze betrokken zijn en middenin de samenleving staan en door de hulp van het bedrijfsleven kunnen maatschappelijke organisaties dingen doen die normaal niet mogelijk zouden zijn. Doel van de Beursvloer is om zoveel mogelijk matches te sluiten met gesloten portemonnee. De workshop heeft al geleid tot de eerste match, want de locatie van de workshop werd namelijk aangeboden door Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama