Lea Kliphuis en de lange weg naar nieuwe liedjes

Assen

Singer-songwriter Lea Kliphuis komt zondag 25 september naar De Amer met band en zal daar zeker liedjes spelen van haar album dat begin dit jaar uitkwam: ‘The World Owes Me Nothing’.

Deze cd verscheen ruim vijf jaar naar de vorige: het debuut ‘Can I Come By’. Het grote tijdverschil tussen het uitbrengen van de twee albums laat zich verklaren met de term writersblock. Lea Kliphuis kreeg het schrijven van nieuwe liedjes lange tijd niet voor elkaar. In de titelsong van haar nieuwe cd formuleert ze het zo: ‘Every song I leave undone, is nobody’s fault but my own. Cause the world owes me nothing’. De nieuweling oogstte en krijgt nog steeds lovende kritieken. In vergelijking met ‘Can I Come By’ ‘klinkt ‘The World Owes Me Nothing’ een stuk ‘leger’. “We hebben meer weggelaten dan opgenomen”, zegt Lea Kliphuis er zelf van. Het geluid is beïnvloed door albums als ‘Raising Sand’ van Robert Plant en Alison Kraus, maar eveneens door ‘Sea Changes’ van Beck. Ook de namen van Lucinda Willimans, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams komen als inspiratiebronnen van Lea Kliphuis naar voren. Zij treedt op in De Amer met een band die bestaat uit Eric van Dijsseldonk (gitaar), Marien Dorleijn (bas) en Finn Kruyning (drums). En het volgende album: laat dat weer zo lang op zich wachten? Lea Kliphuis voor Radio Gelderland: “Ik ben niet van plan om weer vijf jaar te wachten met het maken van een plaat, dus ik ga liedjes schrijven”. Aanvang 14.00 uur, voorprogramma 13.15 uur, entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama