Cor Grabijn exposeert in Bibliotheek Beilen

BEILEN

In de Bibliotheek van Beilen hangen de kleurige werken van Cor Grabijn. Geïnspireerd door de natuur zet hij verschillende dieren, maar ook landschappen op het doek.

“Juist omdat de natuur zo gevarieerd is, vind ik altijd wel onderwerpen om te schilderen. Elk landschap heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Er zijn zoveel verschillende diersoorten, dat het niet moeilijk is om een nieuw idee te krijgen. Het verveelt nooit om weer een vogel te schilderen.”

Cor Grabijn heeft zijn jeugd in Beilen doorgebracht en woont nu in Hoogeveen. Nadat hij om gezondheidsredenen stopte met werken, begon hij te schilderen. Het eerste jaar werden lessen gevolgd. Al doende kreeg hij steeds meer plezier in het schilderen van dieren en landschappen. Nu schildert hij bijna elke dag. In het begin van 2016 is er ook een expositie van zijn werk geweest in het gemeentehuis te Beilen.

De tentoonstelling van het werk van Cor Grabijn is nog tot 30 september te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.


Auteur

Redacteur