Borden TT Circuit blijven staan

Assen

Het CROW, het kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur, gaat de richtlijnen voor de bewegwijzering langs de rijkswegen opnieuw bekijken. In afwachting van het onderzoek mogen de huidige borden op de A28 die verwijzen naar het TT Circuit blijven staan.

Dat is de uitkomst van het gesprek dat gedeputeerde Henk Brink gisteren had met minister Schultz van Haegen en directeur-generaal Dronkers van Rijkswaterstaat. De richtlijnen bewegwijzering van het CROW dateren uit 2005. Onderzocht wordt of de criteria na tien jaar nog voldoen of dat een update nodig is, bijvoorbeeld op het gebied van trafficmanagement, economische aspecten en aard en omvang van het gebied. Gedeputeerde Henk Brink: 'Het was een plezierig en constructief gesprek. Door de herijking van de richtlijnen wordt het misschien mogelijk om de verwijzingsborden voor TT en Wildlands Emmen te plaatsen op respectievelijk de A28 en A37. We wachten de uitkomsten van het onderzoek natuurlijk eerst af, maar ik heb er een goed gevoel over.' Het onderzoek moet over enkele maanden afgerond zijn.

Auteur

Albert-Jan Garama