Bedenk een naam voor Beilen-Oost

Assen

De gemeente Midden-Drenthe roept iedereen op mee te denken over een passende naam voor de woningbouwlocatie aan de oostkant van Beilen. De prijsvraag start tijdens de Woonmarkt op 17 september en loopt tot en met 8 oktober 2016.

De gemeente heeft aan de oostkant van Beilen een gebied aangewezen voor woningbouw. Voor het gemak noemt de gemeente het te ontwikkelen gebied nu ‘Beilen-Oost’. De naam is gebaseerd op de ligging ten opzichte van het dorp maar de gemeente vindt deze naam niet geschikt voor het toekomstige buurtschap. Wethouder Emko Dolfing hoopt dat veel mensen reageren op de oproep van de gemeente. “Ik verwacht veel creativiteit als het gaat om het bedenken van een mooie naam voor dit bijzondere gebied waar hopelijk veel woondromen werkelijkheid worden”. Uniek project De gemeente wil in de landelijke omgeving ten oosten van Beilen een nieuw, mooi buurtschap laten ontstaan. De toekomstige bewoners bepalen straks met een minimaal pakket aan spelregels hun eigen woon- en leefomgeving. Inzendingen De prijsvraag loopt van 17 september tot en met 8 oktober. De ideeën kunnen ingezonden worden via de website www.middendrenthe.nl/beilen-oost of via de speciale kaartjes die verkrijgbaar zijn op de Woonmarkt. Tijdens de looptijd van de prijsvraag kunnen de kaartjes opgehaald en ingeleverd worden bij de Gemeentewinkels in Beilen, Smilde en Westerbork. Prijs De gemeente biedt de bedenker van de winnende naam een weekendje weg voor twee personen aan. Informatie Voor het woningbouwgebied is www.middendrenthe.nl/beilen-oost gemaakt met enige achtergrondinformatie over het gebied. Zodra de naam bekend is en de gemeenteraad de spelregels en conditiekaart heeft vastgesteld, wordt de informatie op de website uitgebreid. Belangstellenden voor het gebied kunnen zich nu al melden bij de gemeente.

Auteur

Albert-Jan Garama