Workshop tijdens de expositie van Tekenstudio Galyna Aguf

Assen

In deze workshop gaan deelnemers zich verdiepen in het onbegrijpelijke geheim van de abstracte kunst. Daarvoor zal Galyna een klein stuk kunstgeschiedenis over de avant-gardistische periode van de kunst toelichten. Voor deze kunststroming uit het begin van de 20-ste eeuw hebben onder meer kunstenaars als Malevich en Mondriaan een belangrijke rol gespeeld.

In eerste instantie wordt de compositie van abstracte schilderijen behandeld. Daarna gaan deelnemers zelf proberen de ontdekkingen van Malevich en Mondriaan op papier toe te passen. De workshop is toegankelijk voor iedereen met interesse voor schilderen, kunst en kunstgeschiedenis. Bij de galerie Warenhuis Vanderveen, verdieping meubelafdeling Trendhopper (de trap op). Op 25 september van 14.00 tot 17.00 uur. De kosten euro 20 voor volwassenen en euro 10 voor deelnemers tot en met 21 jaar. Voor iedereen zijn de materialen aanwezig. Opgave www.aguf.nl of 06-57655269, 0592-785084.

Auteur

Albert-Jan Garama