Opening Schultestraat en dorpsplein Hoogersmilde

Assen

Wethouder Emko Dolfing verricht 17 september 15.00 uur van de gemeente Midden-Drenthe de openingshandeling om de Schultestraat in Hoogersmilde en het aangrenzende vernieuwde dorpsplein te heropenen. Hij wordt hierbij geassisteerd door de langst wonende en de kortst wonende bewoners uit de Schultestraat.

De bewoners van de Schultestraat kampten al jaren met problemen met het riool met name bij langdurige regenval gaf dit klachten van vollopende kelders en kruipruimtes De gemeente heeft vorig jaar daarom besloten om dit als een project aan te pakken en dan ook de hele straat en plein opnieuw in te richten. Er is vanuit de bewoners toen een werkgroep gevormd die mee hebben gedacht over de herinrichting. Dit heeft geresulteerd in een grootschalige renovatie, bomen zijn gekapt, nieuwe bestrating aangebracht, meer parkeervakken zijn er ontstaan, er zijn verkeersremmers aangebracht en mooie verlichting .De nieuwe beplanting volgt nog in het najaar. Ook is er voor de sporthal een mooi plein ontstaan waar evenementen georganiseerd kunnen worden. De werkgroep is zeer tevreden over het resultaat. Het is een prachtig geheel geworden. Hiermee is Hoogersmilde nog veel mooier gemaakt. Na de openingshandeling kunnen de aanwonenden in een gezellig samenzijn genieten van een barbecue als afsluiting van dit ingrijpende project.

Auteur

Albert-Jan Garama