Jubilerende Amer niet weg te denken uit het dorp

Assen

In De Amer is het zaterdag 17 september is het driedubbel feest. ’s Avonds is het hele dorp uitgenodigd om het honderdjarig bestaan van het café te vieren met muziek van de Boodschappers van het Algemene Nut en ontvangt het dorp ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan een blijvend aandenken.

Dit geschenk wordt om 20.30 uur overhandigd. Bovendien bestaat De Amer 25 jaar als muziekcafé. Van 17-19 uur is er een receptie met alle vrijwilligers, personeelsleden, relaties en andere mensen die De Amer een warm hart toedragen. Johannes Bodingius, die al in 1993 in De Amer optrad, brengt zijn eigenzinnige muziek. Erik Harteveld schrijft speciaal voor deze gelegenheid een verhaal dat hij zal voordragen. En als klap op de vuurpijl krijgt De Amer voor alle verdiensten op het gebied van de bluesmuziek de Dutch Blues Award. Kortom, een gedenkwaardige start van een nieuw seizoen in De Amer. Met zondag 18 september twee concerten van Tangerine.

Auteur

Albert-Jan Garama