Fotografeer en meer: Bloemen op het Eexterveld

Assen

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zondag 18 september een fotografeer excursie onder leiding van Nationaal Park gidsen op het Eexterveld. Het Eexterveld is het brongebied van het Scheebroekerloopje. Dat, samen met de specifiek geologische kenmerken, maakt het gebied tot een botanisch paradijs. Door verschraling en beheermaatregelen wordt dit gebied behouden en versterkt. Naast landschapsfotografie wordt ook aandacht besteed aan de prachtige bloemen, die het Eexterveld kleuren. Een macrolens of een (korte) telelens is dan handig.

De gidsen zijn amateurfotografen. Tijdens de excursie wordt op een aantal fotogenieke punten langs de route wat langer stilgestaan en is er tijd om deze plek te fotograferen en fototips uit te wisselen met elkaar. De mooiste fotoplekken kunnen drassig zijn. Waterdichte wandelschoenen worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling. Deze Fotografeer en meer excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Aanvang 14.30 uur, parkeerplaats Hagenbrink in Anderen.

Auteur

Albert-Jan Garama