Benefietconcert voor restauratie orgel Jozefkerk

Assen

Het Asser Mannenkoor en Gospelkoor El Elohim geven 24 september een benefietconcert in de Jozefkerk te Assen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de restauratie van het prachtige, voor Assen en Drenthe unieke Van Dam-orgel.

Het uit 1896 stammende Van Dam orgel wordt momenteel gerestaureerd. De Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Jozefkerk is volop bezig geld voor deze restauratie in te zamelen. Het Asser Mannenkoor en El Elohim ondersteunen deze geldwerving door het geven van een benefietconcert. Het Asser Mannenkoor (opgericht in 1922) is een algemeen (60 leden tellend) koor met een zeer gevarieerd repertoire. Van klassieke mannenkoor liederen in vele talen tot eigentijdse musicalmelodieën en evergreens, operafragmenten en medleys van bekende Nederlandse singer/songwriters. De muzikale leiding van het koor is in handen van dirigent Bert Lammers en de vaste pianist van het koor is Jan de Roos. Gospelkoor El Elohim is een enthousiast interkerkelijk koor (45 leden tussen 25 en 60 jaar). Zij beheersen een breed repertoire; van traditionele en moderne gospel tot musical- en popmuziek. Door deze veelzijdigheid is El Elohim ook steeds vaker buiten de kerken te horen, op muziekfestivals en bij andere muzikale gelegenheden. Joop Ploeg is al meer dan 25 jaar dirigent en Jan de Roos is ook de vaste pianist van dit koor. Zowel het Asser Mannenkoor als El Elohim zijn grensverleggend bezig, maar deze samenwerking is nieuw voor beide koren. Zaterdag 24 september, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten euro 12,50 (tot en met 12 jaar eruo 7,50) zijn te bestellen per e-mail: benefiet@sca-assen.nl, 0592-268454 of bij de ingang van de kerk.

Auteur

Albert-Jan Garama