ACV wil goede lijn doortrekken in duel met Eemdijk

Assen

Na vier competitieronden vindt ACV zich terug op een mooie tweede plaats in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. Staphorst leidt met vier overwinningen, terwijl de eveneens ongeslagen Asser club één keer een remise boekte.

Zaterdag gaar ACV proberen de goede lijn door te trekken in de thuiswedstrijd tegen Eemdijk. De ploeg uit Bunschoten, die vorig seizoen nog in de Hoofdklasse A speelde, komt voor het eerst naar Assen. Eemdijk begon de competitie uitstekend met twee overwinningen, maar daarna volgden twee nederlagen. Afgelopen zaterdag werd met 4-3 verloren bij Sparta Nijkerk. Met zes punten staat de formatie van trainer Ulrich Landvreugd op de zesde plaats met de doelcijfers 10 voor en 10 tegen. Eemdijk heeft meer gescoord dan ACV (7 treffers), dat echter nog maar drie tegendoelpunten moest incasseren. De thuisclub, die afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen AZSV tot een goed einde bracht (1-2), begint komende zaterdag als favoriet aan het duel, maar dat is betrekkelijk. Daarvoor is de competitie nog te jong. De wedstrijd op Sportpark Stadsbroek begint om 14.30 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama