FOTOREPORTAGE | Tien jaar Kunst aan de Vaart Assen

Assen

Tien jaar geleden begonnen als ‘huiskamerkunst’, is inmiddels uitgegroeid tot een kleurrijk platform voor beeldende kunst. Kunst aan de Vaart vierde haar tienjarig jubileum met werk van ruim 70 kunstenaars op 40 locaties.

Beeldende kunst smolt in al haar vormen samen in huizen aan de Asser Vaart. Voor de tweede keer zijn er een aantal makers gevraagd als Artist in Residence. Na de pilot van 2015, was er nu voor het eerst een structurele verbinding tussen kunst en klassiek met concerten in huizen en tuinen van ensembles gericht op jong talent. Verder stond het jubileum in teken van een aantal samenwerkingen met de horeca aan De Markt, zo wil de organisatie de binnenstad meer bij het evenement betrekken. Tevens was er een link met de Nationale Monumentendag (10 september), waar middels een boottochtje via de Zuidzijde de Kazerne aangedaan wordt. Lammert Aling maakte de fotoreportage.

Auteur

Albert-Jan Garama