Expositie Galerie Bennema Grolloo

GROLLOO

Galerie Bennema pent 1 oktober weer haar deuren. Lily Hogeveen exposeert met recente schilderijen en haiku onder de titel: KWETSBAAR: de mens.

Er is veel veranderd in haar leven en dat is zichtbaar in de schilderijen. Speelden in haar vroegere werk lichtheid en humor een belangrijke rol, nu is het vooral kwetsbaarheid. Deze kwetsbaarheid komt met name tot expressie in houding, gezichtsuitdrukking en handen. De figuren en portretten hebben weliswaar een figuratieve oorsprong, maar zijn nooit realistisch. Daardoor hebben ze een tijdloos karakter en kan iedereen zich er in herkennen. Altijd laat haar werk een beweeglijke synthese zien van tegenstellingen, van het lachen, van een traan. De haiku bij de schilderijen onderstrepen deze synthese.

De opening vindt plaats op 1 oktober om 15.00 uur door Cisca Schilt. U kunt de expositie bekijken de eerste drie weekenden van oktober, op zaterdag en zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur. De expositie sluit op 16 oktober.

Galerie Bennema, Hoofdstraat 24, 9444PB Grolloo, 0592 501212.


Auteur

admin