Collecte Nierstichting Beilen en Westerbork

BEILEN

Beilen en Westerbork – Ruim 70.000 vrijwilligers gaan van 18 tot en met 24 september in heel Nederland van deur tot deur tijdens de collecteweek van de Nierstichting.

Ook in Beilen en Westerbork gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om nierziekten klein te krijgen en daarmee de wereld van nierpatiënten weer groot. Na twee mislukte transplantaties zit Fabian Cornelissen (37) 40 uur per week vast aan een enorm dialyseapparaat. Dat houdt hem in leven, maar is loodzwaar. En het maakt zijn wereld klein. Voluit leven met zijn gezin zit er niet in. Een kleine kunstnier zou Fabians wereld weer groot maken. Voor zijn zoon Dirk, die ook nierziekte heeft, droomt Fabian van nierziekten genezen. "De gedachte dat Dirk dit moet doormaken, maakt me enorm verdrietig. Als we nierziekten klein krijgen, hoeft Dirk nooit te dialyseren." Nierziekten klein – wereld groter De ontwikkeling van de draagbare kunstnier is in volle gang. Eind 2017 verwacht de Nierstichting een eerste testversie gereed te hebben die een kleine groep nierpatiënten in een klinische setting kan testen. De Nierstichting heeft als ultieme droom nierziekten genezen, om te voorkomen dat meer mensen afhankelijk raken van dialyse of transplantatie. De Nierstichting wil internationaal onderzoek naar genezing van nierziekten vaart geven. Daarom investeert het gezondheidsfonds in regeneratieve geneeskunde: baanbrekend onderzoek naar herstel van nierweefsel met lichaamseigen cellen en zelfs het kweken van een ‘nier op maat’. Collecte essentieel Donaties zijn de enige bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen subsidie ontvangt van de overheid. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt hr. A. Oosting en Willy de Groote, collectecoördinatoren van de Nierstichting in Beilen en Westerbork. “Met iedere bijdrage aan de collecte krijgen we nierziekten klein. Zo maken we ons samen sterk voor een beter leven voor nierpatiënten.” Dat kan alleen dankzij de steun van collectanten en donateurs. Draagt u ook bij aan de draagbare kunstnier: geef aan de collectant! Direct bijdragen? Ga naar www.nierstichting.nl of sms NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van 2 euro.

Auteur

Albert-Jan Garama