Tangarine opent het Amer muziekseizoen

Assen

Tangarine opent 18 september het Amer muziekseizoen. De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, beter bekend als folkduo Tangarine, trekken begin 2016 naar de goudader van hun muziek: de USA.

Net als de landverhuizers van de negentiende eeuw arriveren ze na het oversteken van de Atlantische Oceaan eerst in New York. Vervolgens reizen ze in een camper honderden kilometers over het eindeloze asfalt naar de zuidelijke staten Texas en Arizona. Wat voor de gelukszoekers van toen de Nieuwe Wereld was, is voor de beide broers uit Assen, hun Oude Wereld. Al in de tijd dat ze als stevig gereformeerde snotjochies opgroeiden in de Flevopolder en later in Drenthe, werden ze gemystificeerd door die eeuwenoud klinkende muziek die kwam overwaaien van het Amerikaanse continent: de roots, de folk, de country en de americana. Zes gitaarsnaren, twee stembanden, één camper. Met niet veel meer dan dat reizen de broers van Tangarine begin 2016 door de Verenigde Staten. Ze nemen in elk geval Route 61, de door Bob Dylan vereeuwigde snelweg, die loopt van noord naar zuid en ook wel de Blues Highway genoemd wordt. Onderweg doen ze camper-sessions, oftewel impromptu optredens voor kleine en toevallige gezelschappen: dat alles om mensen te ontmoeten, verhalen te horen, de lucht op te snuiven, geïnspireerd te raken en natuurlijk liedjes te schrijven. Ze doensteden als Jacksonville, Nashville en Memphis aan om een x-aantal klapbanden later te eindigen in Tucson Arizona om daar een nieuwe plaat; ‘There and Back’ op. Release datum 8 oktober. De oprichters van de Amerikaanse rootsband Calexico (John Convertino en Joey Burns) werken mee. Het album is het reisverslag van een muzikale pelgrimage vol met muzikale juweeltjes en fragiele hoogtepunten. Met deze liedjes vers uit Tucson, komen ze naar de Amer. Wellicht is tegen die tijd het album ook beschikbaar Aanvang 14.00 uur, voorprogramma 13.15 uur. Entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama