Jeugdtheatermiddag in de Gouverneurstuin

Assen

Drents JeugdTheater Garage TDI heeft 18 september een theatermiddag in de Gouverneurstuin. Vanaf 14.00 uur zijn er workshops georganiseerd door de jeugdtheaterschool Honk N, muziek en de muzikale poppentheatervoorstelling Reismuis.

De voorstelling Reismuis (14.30 uur), gespeeld door actrice Annemiek Funneman en muzikant Marjet Spook is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Reismuis speelde al meer dan 200 keer op scholen, festivals en in theatertjes in Nederland, Vlaanderen, Spanje en Zuid-Afrika. Reismuis is een avontuurlijke zoektocht van Muis Dingeman. Muis Dingeman reist met vrouw Souris en kinderen de wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot muis Dingeman, door stom toeval, in Dover de boot mist en zijn familie in de mist ziet wegvaren. Hij roept nog: 'Kom terug!' en 'Ik hou van jullie!' Maar de boot is al te ver … Gelukkig krijgt hij hulp van papegaaiduiker Alky, van de Antilliaanse Jan-van-gent Wesley, van de Turkse ezel Gelan en van nog vele andere bijzondere en vaak onverstaanbare dieren. Vind je het leuk om zelf ook in de spotlight te staan? Om 14.00 uur starten de docenten van Honk N met een aantal leuke theateroefeningen. Na de voorstelling is er zelfs nog een workshop, waarbij de kinderen werken aan een eigen podiumpresentatie. Deze wordt rond 16.00 uur opgevoerd voor ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en opa’s en oma’s. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan gaar de voorstelling naar Werkplaats Havenkwartier, Industrieweg 8. De toegang voor kinderen en volwassenen is deze keer gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama