Druk bezocht SWAMP Festival

Assen

De vierde editie van het SWAMP Festival vond zaterdag plaats in het Anne Frank Park, Assen. Op een zonovergoten festivalterrein opende Burgemeester Marco Out het wijkfeest door plaats te nemen op een fiets en samen met een jonge wijkbewoner genoeg energie aan te maken voor een succesvol festival. En het heeft gewerkt…

Het SWAMP Festival 2016 mag gerust een succes genoemd worden met circa 4000 bezoekers. “Een uit de hand gelopen wijkfeest”, zoals de organisatie het noemt. De fair barstte uit zijn voegen en mensen konden lekker struinen langs de kramen. Het weer werkte ontzettend mee en Marsdijk heeft tot in de late uurtjes gefeest met acts als Stephanie Struijk, Groove Patrol, Jason Staal en Baccano. Er hing een gezellige sfeer en bezoekers gaven aan een vakantiegevoel te hebben. De animatiefilms Finding Nemo en Minions trokken samen zo’n 200 jeugdige bezoekers. Op een mooi ledscherm konden zij vanaf strobalen en kleedjes genieten van de films. De Winkelrijk Marsdijkrun vond gelijktijdig met het festival plaats op het Anne Frank Park.

Auteur

Albert-Jan Garama