Bijzondere sportdag obs Baggelhuizen

Assen

Alle kinderen van obs Baggelhuizen krijgen 14 september een geheel nieuwe vorm aangeboden van de jaarlijkse sportdag.

Vele jaren was de sportdag geheel gevuld met atletiek. Het team van obs Baggelhuizen vindt het belangrijk dat de kinderen in aanraking komen met allerlei verschillende sporten. De school heeft daarvoor tien Asser sportverenigingen benaderd en bereid gevonden om twee clinics van een uur te verzorgen. De kinderen gaan onder begeleiding van leerkrachten en ouders naar de verenigingen om kennis te maken met de volgende uiteenlopende sporten: waterpolo (Aqua ’68), fietscross (BMX) (FC Unitas), mountainbiken (MBT Assen), hockey (HVA), jeu de boule (’n Boul Plezier), dansen (Dansschool Ingeborg), boksen (Boksvereniging Assen), golfen (DGCC), volleybal (Sudosa), tennis (ATV De Hertenkamp). Sommige verenigingen verzorgen niet alleen een clinic, maar hebben ook nog een aanbieding voor de kinderen om nader kennis te maken met de aangeboden sport.

Auteur

Albert-Jan Garama