Wake voor verbinding en vrede in Stefanuskerk Beilen

Assen

In een tijd waarin angst voor terreur en oorlog de boventoon voert en duizenden vluchtelingen op zoek zijn naar een veilig heenkomen, wordt voor de vijftigste keer de Vredesweek georganiseerd van 17 tot 25 september.

Het thema dit jaar is ‘Vrede verbindt’. Het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is wordt steeds duidelijker - het is een voorrecht waar we ons met elkaar voor moeten blijven inzetten. We mogen ons niet laten ontmoedigen door de overmacht van geweld en angst. De kerken van Beilen organiseren op zaterdag 17 september om 19.00 uur een wake voor verbinding en vrede in de Stefanuskerk. Om uiting te geven aan het universele verlangen van mensen naar verbinding, harmonie en mededogen Een moment van verbinding en bezinning voor iedereen, ongeacht religie of levensbeschouwing. De wake zal bestaan uit muziek, licht en ruimte voor persoonlijke gedachten over “verbinding” en “vrede”, hardop of in stilte uitgesproken.

Auteur

Albert-Jan Garama