Verslag Groen Geel 1 – AVO 1

Assen

Een vooral in de tweede helft matig AVO 1 verloor in Wormer verdiend van Groen Geel 1. De korfballers uit Assen begonnen nog wel voortvarend aan de wedstrijd en stonden na vijf minuten op een 0 – 2 voorsprong.

De thuisclub had wat meer tijd nodig om in haar wedstrijdritme te komen maar kwam goed terug en zo ontstond een spannende wedstrijd die tot aan de rust vrijwel gelijk op ging waarbij goede aanvalsacties aan Asser zijde met mindere momenten werden afgewisseld. Ook verdedigend was AVO goed bij de les. Pal voor de rust sloeg Groen Geel nog eens toe uit een strafworp en zo zochten beide teams bij de stand 10 – 8 de kleedkamers op. Na de rust was AVO tot halverwege de tweede helft niet in staat de toen met scherp schietende thuisclub af te stoppen. Acht thuisdoelpunten tegenover slechts twee Asser doelpunten beslisten de wedstrijd al, 18 - 10. In die cruciale fase was AVO aanvallend niet gevaarlijk genoeg omdat snelheid en variatie ontbraken. AVO speelde vooral tegen zichzelf en voelde zich ook tekort gedaan door de beslissingen van het arbitrale duo. Het was alsof men er niet meer in geloofde. De Assenaren kwamen nog wel terug tot 18 – 13, maar Groen Geel had de flow te pakken en nam de score weer over. Tenslotte werd de wedstrijd afgefloten bij de stand 28 – 20. Zes strafworpen voor de thuisclub waarvan vijf werden verzilverd en twee voor AVO die beide werden benut. AVO 1 liet deze middag zeker niet zien wat haar ambities zijn. Volgende week zal AVO 1 daarom uit een ander vaatje moeten tappen om in de wedstrijd tegen Phoenix 1 uit Zoetermeer de punten in huis te kunnen houden. De wedstrijd in Marsdijk aan de Martin Luther Kingweg 6 begint zondag 18 september om 14:30 uur. Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama