Fietsen naar werk beloond met gezonde punten

Assen

Met het overhandigen van een grote Healthcoin aan HR-manager Esther Bloeming van Swedish Match, heeft wethouder Harmke Vlieg-Kempe onlangs de Healthcoin geïntroduceerd in Assen.

Werknemers van Asser bedrijven die partner zijn van Assen Slim Bereikbaar kunnen vanaf nu punten sparen door op de fiets naar hun werk te gaan. Deze Healthcoins kunnen zij vervolgens inwisselen voor kortingen op gezonde acties en producten bij lokale en landelijke bedrijven. Doel van de actie is om het gebruik van de fiets of e-bike voor woon-werkverkeer te stimuleren. Bij de deelnemende bedrijven wordt in de fietsenstalling een speciale sensor opgehangen: een iBeacon. Medewerkers downloaden vervolgens de healthcoin-app op hun smartphone of tablet. Door langs deze iBeacon te fietsen ontvangen ze automatisch punten. Per dag kunnen zij zo 10 punten sparen. Tot augustus 2017 stelt Assen Slim Bereikbaar 40.000 punten beschikbaar. Tijdens en na deze actie kunnen de aangesloten bedrijven zelf punten inkopen. Doel Met de introductie van de Healthcoins stimuleert de gemeente Assen werknemers in Assen om op de fiets of e-bike naar het werk te komen. Dit is niet alleen goed voor de bereikbaarheid van de stad tijdens de grootschalige FlorijnAs-werkzaamheden, bedrijven investeren hiermee ook in de vitaliteit van hun medewerkers en de duurzaamheid van hun onderneming. Deelnemers Op dit moment doen Swedish Match, Drenthe College, Noorderpoortcollge en Gemeente Assen al mee aan de Healthcoins-actie. De komende maanden volgen naar verwachting ook andere partners van Assen Slim Bereikbaar. Aan deelname zijn voor de aangesloten organisaties geen kosten verbonden. Lokale bedrijven waar de gespaarde Healthcoins ingeleverd kunnen worden zijn: Calendula Pluktuin, Van Leeuwen Sport, Fietsshop Vredeveld, Paramedics, Fit20 Assen, Fietsen & Koffie en JOGG Assen. Streekboer.nl, Doppio Assen, Morgen start ik, Puretrition en Sportbeer.nl. Healthcoins Healthcoins is een product van de Asser ondernemer Mike van Holsteijn die met zijn bedrijf Healthcoin de technologie levert. Het Assense bedrijf Ultracasting van Stephan Haalboom levert de sensoren. Meer informatie over Healthcoins op http://healthcoin.nl/assenslimbereikbaar/. Op http://slimbereikbaar.assen.nl staat aangegeven welke organisaties aangesloten zijn bij Assen Slim Bereikbaar. Achtergrond In de regio Groningen-Assen werken overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven samen om de steden Assen en Groningen goed bereikbaar te houden tijdens de (weg)werkzaamheden in het Beter Benutten-programma. Dit gebeurt in Assen onder de naam Assen Slim Bereikbaar (onderdeel van de FlorijnAs). Foto: wethouder Harmke Vlieg, Mike van Holsteijn en HR-manager Esther Bloeming van Swedish Match.

Auteur

Albert-Jan Garama