Eerste badeendjesrace Bovensmilde

Assen

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats van de Badeendjesrace van Bovensmilde. Mede door het goede weer en de spectaculaire verkoop van 1362 loten stond het kanaal bij de Meestersbrug stampvol met mensen.

Zo’n 400 toeschouwers hadden rond 18:00 uur een plekje gezocht langs het 150 meter lange parcours om hun eigen eendje(s) aan te moedigen die tussen de 1362 eendjes dobberde. Nadat het parcours was geïnspecteerd en de eerste tekenen van stroming waren gesignaleerd, werden de eendjes om 18:30 uur losgelaten. Geholpen door een zwakke rugwind kabbelden de eendjes richting de finish. Het bleek een spannende race, gezien de positie wisselingen die diverse eendjes maakten op weg naar het podium. Blijkbaar was er een underduck, want vanuit een kansloze positie wist eendje met nummer 1025 met een spurt de nummer één positie te bemachtigen en 1 van de toeschouwers blij te maken met de hoofdprijs van € 350,. De nummers 720, 692, 795, 1027, 962, 989 en 985 hadden af en toe wat hulp nodig van de jury, die bestond uit wethouder Lohuis (Gemeente MiddenDrenthe), Wim Timmermans (Melkvee bedrijf Timmermans VOF) en Jennie Meijers (bestuurslid St. Jeugdwerk Bovensmilde). Zoals gezegd wordt de opbrengst gekoppeld aan 2 goede doelen: 1. Bovensmilde, activiteiten voor heel het dorp. 2. Een goed doel m.b.t. kinderen. Bij het passeren van het laatste eendje stond “Make a Wish” bovenaan met 28,3%. De uitreiking van de donatie zal nog een officieel bericht krijgen. De exacte opbrengst wordt nog bekend gemaakt, maar was bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend. Sponsoren De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond, waarbij het van alle kanten vlekkeloos verliep. Mede dankzij de volgende sponsoren Houthandel Drenth, Teun Bouw Auto’s, Melkvee / Loonbedrijf Timmermans, Café The Bridge, Drukkerij Hevo, Autoschade Ter Veer, Glas Diergeneeskunde, Fitnesscentrum Sportique, Poiesz Supermarkten, Gamma Bouwmarkten, HUBO Smilde, Ron Rogaar, Bert van Dalen (luchtkussenverhuur), Dia licht en geluid is dit evenement geslaagd. De reacties na de tijd waren zeer positief.

Auteur

Albert-Jan Garama