Autismecafé Assen over 'Autisme binnen het gezin'

Assen

Autismecafé Assen heeft donderdag 22 september van 20.00 tot 22.30 uur een bijeenkomst in Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, Assen. De toegang is gratis.

Een kind met autisme in een gezin betekent nogal eens dat de dingen anders gaan dan in 'gewone' gezinnen. Spontane bezoekjes of uitjes zijn niet altijd mogelijk. Het kind met autisme bepaalt soms de sfeer binnen het gezin op een minder leuke manier. Dat maakt het voor broers en zussen (brussen) ook niet altijd gemakkelijk om een broer of zus met autisme te hebben. In deze bijeenkomst willen we vooral aandacht hebben voor wat het met brussen doet wanneer er in een gezin autisme voorkomt. Gastsprekers Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit thema in gesprek met Henny Kuipers en Jantineke (moeder en zus). Henny is auteur van het boek ‘Verborgen in jou’ wat gaat over het thema autisme binnen het gezin. Er is ruime gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en om persoonlijke ervaringen te delen. Wanneer u geïnteresseerd bent in dit thema, bent u van harte welkom, ook wanneer u zelf geen kind hebt met autisme en/of een verstandelijke beperking. Ook ‘brussen’ zijn van harte welkom. Het ‘ontmoeten’ staat centraal binnen het Autismecafé. Internet www.autismecafe.nl, assen@autismecafe.nl. Het Autismecafé Assen komt mede tot stand door subsidie van het Oranje Fonds.

Auteur

Albert-Jan Garama