Symposium Basisinkomen

Assen

Midden in de week van het Basisinkomen organiseert het basisteam in Assen op woensdag 21 september een minisymposium over het basisinkomen.

Het basisinkomen staat de laatste tijd behoorlijk in de belangstelling. In Zwitserland was een referendum over invoering ervan; Finland voert experimenten uit en ook in Nederland worden de randen van het basisinkomen verkend door het mogelijk maken van regelvrije bijstand en werkt staatssecretaris Klijnsma op aangeven van de Tweede Kamer mee aan experimenten in een aantal grote steden. In Assen is een Basisteam van de landelijke Vereniging Basisinkomen actief dat het (mini)symposium over dit onderwerp heeft georganiseerd. Doel is vooral om bekendheid rond het basisinkomen te genereren en zoveel mogelijk mensen te informeren en enthousiasmeren. Als er genoeg ‘massa’ is zal de politiek vanzelf volgen. Nu al is er beweging op dit gebied waar te nemen bij landelijke partijen. In de de Adventskerk aan de Lindenlaan 49 in Assen. Aanvang 20.00 uur, opgave basisteam.assen@gmail.com.

Auteur

Albert-Jan Garama