Opbrengst Midnightwalk

Assen

De organisatie van de Rabo Midnightwalk Assen heeft vrijdagavond een bedrag van maar liefst 16.210 euro opgehaald voor ondermeer Stichting Leergeld Noord-Drenthe. Het is de netto opbrengst van de achtste editie van de 'mooiste avondwandeling van Assen'.

Vrijdagavond 9 september liepen maar liefst 1.621 wandelaars aan deze tocht mee. Ieder betaalde euro 10 entreegeld en dit gehele bedrag gaat zoals altijd 1 op 1 naar goede doelen. De acts en overige kosten worden gedekt met een bijdrage in geld of materiaal van een groot aantal sponsoren. De wandelroute had een lengte van 7,2 kilometer en liep wederom door enkele prachtige plekken in Assen. De route ging vanaf het startpunt De Nieuwe Kolk via de Eschstraat en de Iepenlaan naar het WZA, om van daaruit Assen Oost te doorkruisen. Onderweg waren er maar liefst 23 acts te zien, waaronder 6 lokale talenten, Eddy Only, Big Band Blue Note en enkele Living Statues. Via de GGZ, Adventskerk met Dansstudio Postma liepen de wandelaars door Speeltuin Zonnereep naar het Terra College en Winkelcentrum Vredeveld. Ook in trek waren Opera de la Casa en Spelers van het Grootste Poppenhuis op de unieke locatie Landgoed Overcingel. Door het Drents Museum en langs de stratenmaker arriveerden de wandelaars bij de finish in de Marktstraat. Daar keek de Rotary Club Assen-Noord terug op een geslaagde achtste editie van de Rabo Midnightwalk Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama