Informatieavond over dyslexie en andere leerproblemen

VRIES

Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek ‘Krachtig anders leren’, komt op uitnodiging van praktijk LeerZorgGroei, voor het geven van een lezing over dyslexie en andere leerproblematiek.

Het betreft leerproblemen, waarbij u kunt denken aan dyslexie, dyscalculie. De aanpak biedt ook hulp bij concentratie- en/of sociaal emotionele problemen als faalangst, examenvrees en een negatief zelfbeeld. Kinderen zijn gelukkig niet gedoemd om daar hun hele schooltijd last van te hebben! De Kernvisie methode helpt deze kinderen op een andere manier te leren, door gebruik te maken van hun talenten, zodat energie en tijd bij het oefenen in verhouding staan tot het resultaat. De focus wordt niet gelegd op datgene wat niet is gelukt maar op wat wel haalbaar is. Het opnieuw aanbieden van bijvoorbeeld spellingregels in de hoop dat ze deze keer wel blijven ‘hangen’, sluit vaak niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn. Door gebruik te maken van de capaciteiten van het kind, zijn zij wél in staat om te automatiseren wat nodig is om meer vanzelfsprekend te kunnen lezen, spellen en rekenen. Kernvisiecoaches in Nederland helpen kinderen in hun praktijk of op school, door middel van de Kernvisiemethode naar een andere leerstrategie, zodat deze kinderen in staat zijn om grote verbeteringen te realiseren in hun leerresultaten en hun welzijn. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt u als belangstellende uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode een kind kan helpen en een ouder, school hier baat bij heeft. Uiteraard kunt u deze avond persoonlijk kennismaken met èn vragen stellen aan de Kernvisiecoaches die aanwezig zijn, als Emma Baan, Annelie van der Meer en Alieke Dekker. Meer informatie over de methode vindt u op www.kernvisiemethode.nl De informatieavond vindt plaats in Herberg Tió, Oude Rijksweg 1 te Vries, Drenthe en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur. De toegangsprijs is €7,50 per persoon, inclusief koffie/thee. Aanmelden vooraf is gewenst in verband met het beschikbare aantal plaatsen en kan via praktijk LeerZorgGroei te Tynaarlo: info@leerzorggroei.nl of via aavdmeer@xs4all.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama