Herfstnatuurwandeling langs de beekdalen van de Drentsche Aa

Assen

Het Beekdallandschap van de Drentsche Aa heeft al enige jaren de status van Nationaal Park en behoort tot de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Vanaf het zo genaamde Drents keileemplateau in midden Drenthe stromen beken door een schitterend landschap noordwaarts om oorspronkelijk, via de stad Groningen uit te komen in de Waddenzee. Onder leiding van een natuur enlandschapgids kan worden deelgenomen aan een herfstnatuurwandeling door het meest gevarieerde deel van het Nationaal Park, tussen Oudemolen en Gasteren. De twee uur durende wandeling gaat over goed begaanbare paadjes, langs meanderende beken en door bosgebied, heide en duinlandschap. Onderweg wordt in het kort uitleg gegeven over de kenmerken van het gebied, zoals het geologische ontstaan en de flora en fauna. Opgave vooraf is nodig: 06-27451052. De wandeling vindt plaats op zondagmiddag 18 september en start om 14.00 uur bij Herberg De Fazant Hoofdweg 118 in Oudemolen.

Auteur

Albert-Jan Garama