SMAHK met Asser Short Docs

Assen

Een kleinschalig documentair filmfestival met onder meer korte documentaire afstudeerfilms van de Hoge School voor de Kunsten Utrecht uit de jaren 2014 -2016 en straatfotografie van Gert IJszenga. Het programma is samengesteld door Diederick Helder.

De opening vindt plaats op zaterdag 17 september om 15.30 uur met een Q&A van de regisseurs Diederick Helder en Rick Kluskens van de televisiedocumentaire ‘Zag je het maar’. Deze film is vanaf 14.00 uur te zien. 'Zag je het maar' is een televisie documentaire (HUMAN) over een behandelgroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Diederick Helder en Rick Kluskens volgen de vierentwintigjarige begeleider Lisanne tijdens haar werk met de jongeren die op haar groep wonen. In beeld wordt gebracht hoe Lisanne vecht om deze jongeren klaar te stomen voor een plek in onze maatschappij. Verder zijn onder meer te zien de documentaires: 'Droomvergunning','Het laatste uur in de zon','De laatste nachten','Het Jonge Sprookje'. Naast de genoemde films zijn er in SMAHK nog een aantal andere te zien. Te zien in SMAHK, Stedelijk Museum Assen, op donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Van 17 september tot en met 9 oktober.

Auteur

Albert-Jan Garama