Oranje paprikatelers vieren ‘vijf keer de wereld rond’ met het dorp Oranje

ORANJE

De inwoners van het dorp Oranje in Drenthe zijn onlangs voor dag en dauw verrast met een oranje paprika.

Afzender van dit pakketje aan de deur was de Nederlandse vereniging van oranje paprikatelers, die hiermee vieren dat onlangs de twee miljardse oranje paprika is geoogst. Dat was de ideale aanleiding om het dorp Oranje op oranje paprika’s te trakteren.

Twee miljard oranje paprika’s zijn er in dit nog jonge millenium geproduceerd door Nederlandse paprikatelers. Omgerekend zijn dat drie oranje paprika’s per Europeaan. Als je al die oranje paprika’s achter elkaar legt, kan je daar mee vijf keer de wereld rond. Dit vonden de Nederlandse oranje paprikatelers, verenigd in de de oranje paprikavereniging, wel een traktatie waard. En aan wie kan je nu beter oranje paprika’s trakteren dan aan het dorp Oranje?

Daarom zijn alle inwoners van Oranje verrast met een oranje paprika. Zo konden de oranje paprika’s direct meegenomen worden naar het werk of school, want oranje paprika’s zijn heerlijk om tussendoor te eten en bevatten enorm veel vitamine C, zelfs ruim twee keer zo veel dan een sinaasappel.


Auteur

Redacteur