Studenten Hanzehogeschool Groningen checken binnenstad Assen

Assen

In Assen gaan dinsdag 13 september 128 studenten van de opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen de binnenstad van Assen in om te kijken naar de publieksvriendelijkheid van de Drentse hoofdstad.

Het project heet Assen, 100% Hospitality Proof! en wordt gedaan in opdracht van de gemeente en het midden- en kleinbedrijf Assen. De studenten voeren diverse opdrachten uit onder leiding van hun docenten. Zo gaan ze de route van het station naar de binnenstad bekijken en checken ze het Koopmansplein op verbeteringen. Daarnaast hebben ze de vrijheid om zelf diverse en onverwachte onderwerpen op de agenda te zetten. De studenten werken drie maanden aan deze opdracht. Ze starten met gastcolleges van de wethouder en binnenstadsmanager van de gemeente; het einde bestaat uit een selectieprocedure in november met een pitch aan een vakjury. Het eindresultaat is dat de Gemeente Assen een aantal aanbevelingen opneemt in het plan dat momenteel voor de binnenstad van Assen wordt ontwikkeld.

Auteur

Albert-Jan Garama