RUBRIEK De Drentse Zaak met Carla Balt

Assen

'De Drentse Zaak heeft mij echt een hart onder de riem gestoken.'

ASSEN - De Drentse Zaak is het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. De deur staat open voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen. Zo kwam Carla Balt in contact met de Ondernemersadviseurs van De Drentse Zaak. Met de ondersteuning van de adviseurs wist ze haar eigen praktijk een zakelijk impuls te geven. In 2011 begon Carla Balt met Paarse Lotus, haar healing- en massagepraktijk. ,,Daarmee ondersteun ik mensen die niet zo lekker in hun vel zitten. Bijvoorbeeld omdat ze ergens mee zitten, maar het niet goed kunnen uiten. Daardoor ontstaan soms ook fysieke klachten.” Volgens Balt zitten mensen tegenwoordig te veel in hun hoofd. ,,Terwijl we toch niet voor niets een lijf hebben gekregen. Dankzij mijn massages en energetische behandelingen maak je weer contact met je lichaam. Je gevoel gaat weer stromen, wat zorgt voor ontspanning.” Emoties en het lichaam hangen volgens haar nauw samen. ,,Denk maar aan uitdrukkingen als een last op je schouders voelen, iets op je lever hebben, iets als een steen op je maag voelen drukken… Daaruit blijkt wel hoe geestelijk welzijn tot uitdrukking komt in je lijf.” Laagdrempeliger geworden Zo tegen haar dertigste raakte Balt geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen. ,,Ik ging een reiki-cursus volgen en leerde zo via mijn handen energie over te brengen. Vertrouwend op mijn intuïtie, heb ik inmiddels ook mijn eigen methode ontwikkeld. Door mij tijdens de massage helemaal af te stemmen op mijn cliënt, kan ik voelen wat diegene nodig heeft.” Ze vindt het nog best lastig om genoeg klanten voor haar praktijk te vinden. ,,Omdat energetische behandelingen voor veel mensen toch een beetje vreemd zijn, ben ik massages erbij gaan doen. Zo is mijn praktijk wel wat laagdrempeliger geworden.” Via De Drentse Zaak volgde Balt de workshops van De Ladder naar Succes. ,,Daar krijg ik de ondersteuning die ik nodig heb om me als ondernemer verder te ontwikkelen.” Meer aanwezig zijn Balt legt uit dat ze van nature nogal bescheiden is. ,,Daarom had ik veel aan de workshops van Irene Wildenbeest, over hoe je je als ondernemer presenteert in de buitenwereld, bijvoorbeeld qua taalgebruik, lichaamshouding en kleding. Zo leerde ik mezelf meer te laten zien, meer aanwezig te zijn. Ook via mijn website en Facebook-pagina. Want ik heb best veel in huis.” Ze denkt dat het als ondernemer de kunst is om hoofd en lijf in balans te krijgen. ,,Ik ben nogal een gevoelsmens, niet zo zakelijk aangelegd. Maar die zakelijke kant is natuurlijk wel erg belangrijk bij het ondernemen.” Balt is heel blij met de hulp die ze krijgt bij De Drentse Zaak. ,,Daar hebben ze mij echt een hart onder de riem gestoken.” Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

Auteur

Albert-Jan Garama