COLUMN Cultureel Hart Assen Primeur op het Preuvenement

ASSEN

Primeur op het Preuvenement

Bijstaande foto vond ik op Facebook en is gemaakt op de plek waar zo’n beetje alle foto’s bij deze column worden gemaakt: bij het Culturele Hart in de Gouverneurstuin. De foto is een momentopname van het Preuvenement. Het beeld van het Culturele Hart werd deze dagen aan het gezicht onttrokken, maar klopte sterker dan ooit: vrijwel alle culturele instellingen in Assen waren vertegenwoordigd op dit tweedaagse festival. Daarnaast stond er een keur aan cateraars, restaurants en andere leveranciers van allerlei heerlijkheden, waarvan je dagelijks in de Asser horeca kunt genieten. Genieten Genoten heb ik zeker op dit in meerdere opzichten heerlijke festival. Zelden kom je tegelijkertijd zoveel in de kunst en cultuur werkende en geïnteresseerde mensen tegen. Alle partners van het Culturele Hart gaven een voorproefje weg van wat er dit komende seizoen te gebeuren staat in Assen. En ja, ook Podium Zuidhaege stond er met een standje met daarin een primeur: onze kakelverse seizoensgids als stralend middelpunt! De gids geeft een indruk van wat er allemaal te beleven is in ons pand. Naast een overzicht van de cursussen, de exposities en een indruk van onze zalen, vind je in de gids onze eigen programmering. Dans, theater, concerten, musicals en poëzie; een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. Bonkend hart Het was nog even spannend! Mijn eigen hart kreeg een flinke tik toen het er op leek dat de gids pas op de maandag ná het Preuvenement zou worden afgeleverd. Gelukkig viel daar nog een mouw aan te passen en stond er op zaterdagochtend toch een flinke stapel met naar verse drukinkt ruikende gidsen in onze stand te wachten op de vele bezoekers van het festival. Assen, hét culturele hart van Drenthe Aan het einde van het festival was ik hees, maar voldaan. Ik sprak met zoveel geweldige mensen over hun mooie culturele plannen en evenzoveel prachtige voorstellingen, concerten en bijzondere evenementen, dat ik zeker weet: Assen is het komend seizoen beslist hét culturele hart van Drenthe. Wij van Podium Zuidhaege zullen daar zeker ons steentje aan bijdragen. En voor iedereen die wil weten hoe dan: onze gids is in te zien via Facebook en onze website, maar ook nog af te halen op Zuidhaege nummer twee. Zolang de voorraad strekt, want ze gaan, net als de hapjes in de Gouverneurstuin, als warme broodjes over de toonbank. Poldy Koot, algemeen manager Podium Zuidhaege. Foto Noes Solisa.

Auteur

Albert-Jan Garama