Badeendjesrace Bovensmilde

Assen

Vrijdag 9 september aanstaande is het zo ver; dan gaat om 18.00 uur de eerste Badeendjesrace van Bovensmilde van start.

De badeendjesrace wordt gehouden om geld in te zamelen voor een goed doel en vooral voor de organisatie van dorpsactiviteiten in Bovensmilde. Door de aankoop van loten kan er gestemd worden op een van de vier goede doelen; St. opkikker, Make a wish, Spieren voor Spieren of Het vergeten kind. Bij de badeendjesrace zullen alle verkochte loten worden gekoppeld aan genummerde badeendjes. plusminus 100 meter voor de Meestersbrug zullen de eendje te water gelaten worden. Doordat de sluizen in Assen open staan, zal er een noordelijk stroming ontstaan en zullen de badeendjes richting de Meestersbrug stromen. Bij de Meestersbrug komen de eendje in een trechter met een opening waar slechts 1 badeendje tegelijk doorheen kan. Anderhalf week geleden ging het aantal verkochte loten door de eerste magische grens van 500 stuks. Vorige week werd het aantal van 1000 stuks gehaald. Het eerste eendje wint de hoofdprijs van euro 350, de andere vier eendjes winnen mooie geldprijzen vanaf € 250,- Een aantal sponsoren hebben waarde bonnen ter beschikking gesteld die ook gewonnen kunnen worden. De prijsuitreiking zal aansluitend zijn in the Bridge. Het zou geweldig zijn als de magische grens van 1500 loten gehaald wordt. Je kan ze online bestellen én betalen via www.jeugdwerkbovensmilde.nl/badeendjesrace. NB: de Kinderdisco komt te vervallen, maar voor de kids is er bij the Bridge een springkussen en leuke films te kijken.

Auteur

Albert-Jan Garama