New Nexus uit Tynaarlo Vitaalste Bedrijf van Drenthe

TYNAARLO

IT-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo is Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs vandaag aan directeur Richard Tapper. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het IT-bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

New Nexus liet IT-distributeur Complies uit Tynaarlo en OIM Orthopedie uit Assen achter zich. Het IT-bedrijf stimuleert zijn medewerkers om zich continu te blijven ontwikkelen. Er is dan ook voor iedere medewerker een fors opleidingsbudget beschikbaar. Daarnaast staat balans in het leven en werk centraal bij dit kleinschalige IT-bedrijf: controle leidt tot gedrag dat controle nodig heeft. “New Nexus is een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid”, zegt Van den Hoogenband.“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress verminderen, maar ook over goed slapen.” Succesvollere ondernemers Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijst New Nexus als geen ander.” De voormalig zwemmer bracht New Nexus vandaag een verrassingsbezoek. De Drentse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen. Over Het Vitaalste Bedrijf De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Auteur

Albert-Jan Garama