Geslaagd concours RV Annen

ANNEN/ASSEN

Rijvereniging Annen had onlangs voor het eerst sinds langere tijd weer haar dressuurconcours. Op een nieuwe indoorlocatie: de Sunrise Stables in Assen. Met een goede deelname en mooie paardrijsport was het Rabobank RV Annen-concours een geslaagd evenement.

RV Annen-voorzitter Jitske Beukema, die met haar bedrijf Research Drive een van de co-sponsors was, kijkt tevreden terug: ‘Omdat de weersvoorspelling slecht was – dat kwam zondag ook uit – hebben we de keuze moeten maken om binnen te rijden. Alle combinaties hadden daardoor dezelfde omstandigheden. En we konden het programma zonder vertraging afwerken.’ Het was alweer een paar jaar geleden dat de RV Annen voor het laatst haar dressuurconcours organiseerde. Beukema: ‘Je ziet dat de concurrentie groot is. Toch wilden we ons concours opnieuw op de kaart zetten. Ik denk dat het gelukt is. We kregen enthousiaste reacties van de deelnemers en bezoekers.’ Pechvogels Op zaterdag 3 september werden de klassen B tot en met M2 afgewerkt, op zondag volgden Z1, Z2 en ZZlicht. Op beide dagen was een dagprijs te verdienen voor de combinatie met het hoogste percentage in één proef. Ook waren er aanmoedigingsprijzen, bestemd voor de ruiter met de meeste pech. Op zondag reikte Aa en Hunze-burgemeester Eric van Oosterhout – ooit begon de RV Annen op de Brink in Annen – de prijzen uit. Volgens Beukema is dit concours de start van meer rij-evenementen die door haar vereniging worden georganiseerd: ‘De komende tijd gaan we kijken welke wedstrijden we nog meer gaan organiseren.’ De winnaars in de verschillende klassen: B: Christel Leemhuis en Britt Hordijk, L1: Judith Schaaphok, L2: Margriet Drost – Van Zonneveld, M1: Hilda Remkes en Shannon Kale, M2: Anouck Bodewes en Marinda Tiekstra, Z1: Jarmilla Peterson, Z2: Anette Jauch, ZZ Licht: Romy Vreugdenhil en Jacqueline Windt. Dagprijs 3 september: Judith Schaaphok, Dagprijs 4 september: Anette Jauch. Bij de foto: uitreiking van de dagprijs van zondag 4 september, met links winnaar Annet Jauch, geflankeerd door RV Annen-voorzitter Jitske Beukema en burgemeester Eric van Oosterhout.

Auteur

Albert-Jan Garama