Verslag AVO 1 – AKC (Al) 1

Assen

Na de opening, door de Asser wethouder Albert Smit, van de vernieuwde korfbal accommodatie met nieuwe kunstgrasvelden, mocht AVO 1 in de wedstrijd tegen AKC 1 uit Almelo laten zien wat haar ambitie is.

Binnen vijf minuten stond de thuisclub al met 3 – 0 voor. AKC kwam daarna beter in haar spel en AVO wist de marge tot de stand 10 – 7 niet verder uit te bouwen. Maar vier doelpunten op rij in vier minuten tijd bracht een 13 – 7 tussenstand op het nieuwe scorebord. Zowel aanvallend als verdedigend was AVO de bovenliggende partij. Bij de rust was de voorsprong al opgelopen naar 16 – 8. Na de rust kwam AKC met de wind in de rug nog wel even terug voor dat AVO haar aanvalsspel naar de windrichting had aangepast. Na de tussenstand van 19 – 11 liep AVO met een korte demarrage verder uit naar 23 – 11. In de laatste tien minuten werd de verdiende eindstand van 27 – 15 bereikt. Een mooie opsteker bij de start van het nieuwe veldseizoen waarin AVO 1 tot de top van de overgangsklasse wil behoren. De onderlinge verhoudingen in deze competitie zijn natuurlijk nog niet duidelijk. Daarvoor zijn meer wedstrijden nodig. Duidelijk was dat AKC 1 deze middag wel een heel laag schotpercentage had. AVO was aanvallend en verdedigend veel beter bij de les. Ook kan gezegd worden dat AVO 1 t.o.v. vorig seizoen sterker is geworden. Volgende week een nieuwe uitdaging als AVO 1 afreist naar Wormer voor de uitwedstrijd tegen Groen Geel 1. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 18 september, AVO 1 speelt dan tegen Phoenix 1 uit Zoetermeer. Aanvang van de wedstrijd: 14:30 uur aan de Martin Luther Kingweg.

Auteur

Albert-Jan Garama