Geef je op voor kindersongfestival ‘Het Jaor Deur’ (‘Met Drentse Kinderliedties’)

ASSEN

Hou je van zingen? Lijkt het je leuk om op televisie te komen? Vind je het leuk om in het Drents te zingen? Grijp je kans en geef je voor 10 september op voor kindersongfestival ‘Het Jaor Deur’ !

‘Het Jaor Deur’ (Met Drentse Kinderliedties) nodigt alle Drentse basisschoolkinderen uit om zich op te geven voor het songfestival dat op zaterdag 12 november zal worden opgenomen bij RTV Drenthe. Op het songfestival kunnen kinderen in groepsverband meedoen: als duo, trio, kwartet of groter koor tot maximaal 20 kinderen. Dit songfestival wordt op TV Drenthe uitgezonden op vier zaterdagavonden in december 2016. De deadline om je op te geven voor deelname is 10 september 2016. Binnen het kinderliedjesproject ‘Het Jaor Deur’ werden dit jaar twintig nieuwe Drentse kinderliedjes gemaakt die door iedereen bij allerlei speciale momenten van het jaar gezongen kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan: Kerst, Sinterklaas, Pasen, vakantie, feest, verjaardag en schoolreis). Deze liedjes vormen de rode draad tijdens het unieke kindersongfestival op tv. Het is de bedoeling dat uit elke Drentse gemeente één groep (van duo tot 20 kinderen) deelneemt aan het festival. Bij meer aanmeldingen worden voorrondes gehouden in de vorm van ingezonden opnames. De liedjes uit het project worden verdeeld over de deelnemers. Groepen van twee tot twintig kinderen kunnen zich aanmelden via info@huusvandetaol.nl of kinderliedjes@martijje.nl De projectgroep 'Het Jaor Deur’ (met Drentse kinderliedties)' bestaat uit zangeres Martijje, Jan Germs (Huus van de Taol), Jan Kruimink (Stenden Hogeschool Pabo Emmen) en Marinus Scholten (MS Muziekeducatie) en projectpartner RTV Drenthe. Meer informatie over het project kun je vinden via ‘veelgestelde vragen’ in de bijlage, via de website www.hetjaordeur.nl of via kinderliedjes@martijje.nl of info@huusvandetaol.nl

Auteur

Albert-Jan Garama