Burgemeester Marco Out op de kansel

ASSEN

Meestal zijn het de dominees die een preek houden. Maar binnenkort gaat de burgemeester van Assen de kansel op. Hij doet mee met Preek van de Leek.

Mensen die niet iets met de kerk hebben worden hier uitgenodigd om in een kerk een preek te houden. Ze zijn vrij om te zeggen wat ze willen. De enige ‘eis’ is dat ze hun verhaal verbinden met een bijbeltekst. Marco Out zal ongetwijfeld vertellen wat hem motiveert in zijn werk als eerste burger van Assen. Wat is voor hem een ideale stad of een ideale samenleving? Wellicht gaat hij ook in op de spannende vraag of de overheid zich mag bemoeien met de religie. Denk aan het bourqini-verbod in Frankrijk. Maar het is ook denkbaar dat hij een luchtiger thema kiest en dat hij het over zijn fiets-passie gaat hebben. Kortgeleden werd hij tweede bij de jaarlijkse fietswedstrijd voor burgemeesters en wethouders! Als doel van de collecte koos hij Ontherun, dat zich inzet voor vluchtelingen in Jordanië.

Zondag, 18 september, 16.00 uur in de Jozefkerk. Toegang vrij.


Auteur

Redacteur