Richard Feiken gehuldigd door wethouder Lohuis

Assen

De 22 jarige Richard Feiken is woensdag 31 augustus door wethouder Gerard Lohuis gehuldigd op het gemeentehuis in Beilen. De wethouder zette hem in het zonnetje omdat hij Nederlands kampioen mountainbike bij de amateurs is geworden.

In Nieuwkuijk was Richard goed in vorm en na een spannende eindsprint wist Richard de titel Nederlands Kampioen op zijn naam te schrijven. De inwoner uit Smilde werd in het bijzijn van zijn familie, vrienden, trainer en sponsoren door wethouder Lohuis toegesproken met de woorden: ,,Het toont wel van doorzettingsvermogen als je tot het laatst tijdens de wedstrijd zo doorzet. Met als mooie beloning de nationale titel”. De wethouder overhandigde Richard een bos bloemen en een cadeaubon. Richard wil in de toekomst blijven fietsen. Op het programma heeft hij voor de komende tijd de zes uurs solo in Baggelhuizen staan.

Auteur

Albert-Jan Garama