Officiële in gebruik name Multitouchtable Bibliotheek Beilen

BEILEN

De Multitouchtable in bibliotheek Beilen zal 10 september officieel in gebruik worden genomen. Wethouder Bent zal samen met aanwezigen de Monumentenquiz doen.

Deze monumentenquiz is tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Vereniging, Oudheidkamer en bibliotheek. De quiz bestaat uit verschillende vragen over de geschiedenis van Beilen en omgeving. Een mooie gelegenheid voor een ieder om de kennis over Beilen te testen! Ook na de officiële in gebruik name zal deze quiz op de Multitouchtable blijven staan. De multitouchtable is een supergrote tablet waarop Apps staan. De Apps zijn gericht op volwassenen, maar ook op kinderen. Voor kinderen is er bijvoorbeeld de boekenheldenmemory. Voor volwassenen een App over de bekende Beiler dichter en schrijver Roel Reijntjes. Er zullen in de loop van de tijd steeds meer Apps op de multitouchtable komen te staan. De in gebruik name van de Multitouchtable is onderdeel van een feestelijk programma in het kader van Open Monumentendag. Dit programma bestaat daarnaast uit een Boerenbruiloft en een historische wandeling door Beilen. De gemeente Midden Drenthe Oudheidkamer, Historische vereniging en de Bibliotheek zijn verantwoordelijk voor de organisatie van deze activiteiten.

Auteur

Albert-Jan Garama