Morgenstern Trio in Rolde

ROLDE

Het Morgenstern Trio uit Duitsland geeft 18 september een concert in de Jacobuskerk in Rolde.

Dit internationaal toonaangevende pianotrio werd in 2005 gevormd door drie studenten van het conservatorium in Essen, Catherine Klipfel piano, Stefan Hempel viool en Emanuel Wehse cello. Virtuoos en met groot speelplezier musicerend zijn de vertolkingen van het trio speels, geestig, en lichtvoetig maar tegelijkertijd ook scherpzinnig en met diepe betekenis zoals de gedichten van de Duitse vrijdenker Christian Morgenstern.

Het Morgenstern trio trad op in vele grote concertzalen zoals Carnegie Hall New York, Kennedy Center Washington DC, Musikverein und Konzerthaus Wenen, Essen, Keulen en Berlijn, Concertgebouw Amsterdam.

Ze zullen hun samenspel laten horen in het laatste pianotrio (Hoboken XV:31) van Haydn, het emotievolle en meest bekende en eerste trio (op. 63) van Schumann en tenslotte Chausson’s vierdelige opus 3.

Aanvang concert 15.00 uur.


Auteur

Redacteur