Harry Weitering nieuwe directeur De Drentse Zaak

Assen

Harry Weitering is sinds 1 september 2016 directeur van De Drentse Zaak. Het kenniscentrum van ondernemend Drenthe heeft met hem een bevlogen en ervaren aanpakker aan het roer.

Harry Weitering heeft de leidende rol overgenomen van interim-manager Tiemen Ensink. Tegelijk met het aantreden van Harry is de rechtsvorm van De Drentse Zaak veranderd: van een coöperatie naar een BV. Dit om de ondernemende ambities van De Drentse Zaak zelf verder uit te bouwen. “Het concept van De Drentse Zaak spreekt me erg aan”, zegt Harry Weitering. “De combinatie van advies en ondersteuning aan ondernemers én een sociaal-maatschappelijke insteek is me op het lijf geschreven.” Bekend gezicht Harry is binnen De Drentse Zaak al jaren een bekend gezicht. “Ik gaf vanuit mijn rol bij Univé Noord-Nederland bijvoorbeeld trainingen als onderdeel van de Ladder naar Succes, speciaal voor startende ondernemers. En ik werkte mee aan de organisatie van de Ondernemersdag 2016.” Als directeur van De Drentse Zaak wil Harry vooral veel verbindingen leggen. “Er zit zoveel kennis en ondernemerskracht in De Drentse Zaak, we kunnen nog veel meer bereiken door al die krachten te bundelen. Daarnaast wil ik dat we nog meer naar buiten treden. Dat beter bekend wordt wat voor mooie resultaten we hier bereiken en wat er mogelijk is op het gebied van specifieke regelingen voor ondernemers. Zowel voor ondernemers als voor mensen die buiten de arbeidsmarkt dreigen te vallen. Velen hebben met hulp van De Drentse Zaak de stap weten te maken van uitkering naar werk of ondernemerschap. Bijkomend voordeel is vaak dat ook het sociaal leven op een hoger plan komt.” Univé Harry heeft een rijke ervaring op het gebied van advies en organisatie op de zakelijke markt. Bij verzekeraar Univé vervult hij sinds 1991 diverse functies. Binnen Univé Noord-Nederland blijft hij verantwoordelijk voor Relatiemarketing Zakelijke Markt en blijft hij het aanspreekpunt voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit doet hij parttime, naast zijn werk voor De Drentse Zaak. “Ik ben door de jaren heen voor bedrijven en instanties in de regio toch een vast aanspreekpunt van Univé geworden. Dat zal niet veranderen. Mijn functie bij Univé en mijn directeurschap bij De Drentse Zaak vullen elkaar goed aan en vormen een mooie combinatie.” De Drentse Zaak De Drentse Zaak is een ondernemershuis met een sociaal-maatschappelijke doelstelling. Als kenniscentrum en ‘social enterprise’ biedt het een stimulerende en vruchtbare omgeving voor Drentse ondernemers. Daarnaast dient De Drentse Zaak als springplank voor startende en doorgroeiende ondernemers. De Drentse Zaak is gevestigd in een monumentaal pand aan de Beilerstraat in Assen. Zie ook: www.dedrentsezaak.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama