Burgemeesters geven aftrap jubileum Oktobermaand Kindermaand

Assen

Drentse burgemeesters en locoburgemeesters geven 14 september het symbolische startschot voor de vijftiende editie van Oktobermaand Kindermaand.

Om 10.00 uur spelen zij op een basisschool in de eigen gemeente het grote Kindermaand verjaardagsspel. Tijdens Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen gratis deelnemen aan culturele activiteiten in Drenthe, Groningen en Friesland. Jaarlijks organiseren de deelnemende instellingen workshops, rondleidingen en voorstellingen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op deze manier kunnen kinderen zonder kosten kennis maken met culturele organisaties en kunstzinnige activiteiten. Tijdens het Kindermaand verjaardagsspel moeten kinderen in groepjes vragen over kunst en cultuur in Drenthe en Nederland beantwoorden. Als binnen een bepaalde tijdsperiode een vraag nog niet is beantwoord ontploft het cadeau en wint de overgebleven groep. Het is dit jaar de vijftiende keer dat Oktobermaand Kindermaand in Drenthe wordt georganiseerd. De kinderen staat een aantal verrassingen bij de deelnemende instellingen te wachten. Voor de vrijwilligers en betaalde medewerkers van de culturele instellingen die het project jaarlijks mogelijk maken wordt op 10 oktober een feest georganiseerd in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama