Nieuwe Dréentse liedties op tournee

Assen

/REGIO - Dit najaar organiseren diverse Drentse harmonieorkesten en fanfares concerten met een hoog 'Drenthe-gehalte'. Zij laten namelijk speciale arrangementen horen van nieuw Drentstalig repertoire dat door Stichting Betoeterd beschikbaar gesteld is.

Drentstalige singersongwriters als Martijje, Lucine Oetsen, Ria Pronk, Herman Schepers en Andries Middelbos werken mee aan dit project. Zij hebben met elkaar gemeenschappelijk dat zij allemaal in de finale gestaan hebben van het jaarlijks Drents Liedjes Festival. Deze liedjes zijn dit voorjaar gearrangeerd om gespeeld te kunnen worden door harmonie- of fanfareorkesten. Van start in Valthermond en een première in Assen Op 30 september organiseert muziekvereniging SDG Juliana het eerste concert in deze concertreeks. De fanfare is dan de eerste orkest dat optreedt met ondermeer liedjesmaker Andries Middelbos met zijn ‘Ode aan de muziek’. Herman Schepers zingt zijn bijzondere lied ‘Demente Blues’, begeleid door de fanfare. Verder zullen er nog wat verrassende aanvullingen te horen en te zien zijn binnen het orkest. Dit Drentse concert op vrijdagavond 30 september vindt plaats in Cultureel Centrum Kerk No.11, in Valthermond, aanvang 20.00 uur. Op zondagmiddag 9 oktober klinkt het nummer ‘Daniel’ van de nieuwste cd van de bekende Drentstalige jazz-zangeres Martijje voor het eerst in een harmonieorkestbewerking. Martijje is dan te gast op het jubileumconcert van Harmonieorkest Eendracht Assen. Ook andere Drentse muziekverenigingen kunnen nog gebruik maken van het gratis aanbod van de vijf arrangementen. De concertagenda tot nu toe en alle informatie is te vinden op http://betoeterd.nl/drentse-liedties/concertagenda/.

Auteur

Albert-Jan Garama