Meindert Talma maakt gezongen documentaire over Jannes van der Wal

AMER

In 2016 is het 60 jaar geleden dat de Groningse Fries en legendarische dammer Jannes van der Wal werd geboren en 20 jaar geleden dat hij stierf. Dit is aanleiding voor de Groningse Fries Meindert Talma om een album en een audiovisuele voorstelling over zijn jeugdheld te maken.

Deze voorstelling; ‘Jannes van der Wal’ wordt door Meindert en zijn band woensdag 1 september in de Amer gespeeld. De voorstelling gaat over Jannes en over de geschiedenis en de psychologie van de damsport en het dammen als straatsport in Afrika. Alles in de typische Meindert Talma stijl; melodieus intellectueel. .Auke Scholma; ex-Nederlands kampioen dammen, vertelt een persoonlijk verhaal over zijn vriend Jannes. Auke speelt na de pauze in de gelagkamer van de Amer een damsimultaan tegen dammers van damclubs uit de regio. Meindert wiens oeuvre de afgelopen twee decennia is geroemd door vele Nederlandse schrijvers en muzikanten speelt dan voor de niet dammers met zijn band ‘Terug naar Surhuisterveen’, liedjes over zijn opgroeien in Surhuisterveen in de jaren zeventig en tachtig. De Amer. Woensdag 14 september, 20.00 uur, entree 13,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama