FOTOWEDSTRIJD De mooiste foto van Etstoel Anloo

ANLOO

Terug in de tijd rondom de kerk van Anloo. Op deze foto van Ina Brinks uit Zweeloo komt de sfeer van vroeger, de vrolijkheid en het vermaak van jong en oud het beste tot uiting. Daarom heeft zij de fotowedstrijd die Het Gezinsblad in samenwerking met de Stichting Etstoel Anloo organiseerde, glansrijk gewonnen. De winnares krijgt van de stichting Etstoel Anloo de prijs toegestuurd. Een eervolle vermelding krijgt de zwartwit foto van Meint Brookman. Qua compositie en sfeer is het een heel mooi beeld.

Ook dit jaar zijn er weer duizenden foto’s en video’s gemaakt van rechtspraak en jaarmarkt in Anloo. Het evenement werd door zo’n 4000 mensen bezocht. Zowel binnen als buiten de kerk stond de doodstraf centraal. Het publiek maakte als het ware deel uit van de voorstelling. Dankzij het mooie weer genoot ieder ook van eten en drinken zoals dat in de 17de eeuw ook werd genuttigd. Van de tientallen ingezonden foto’s staat een selectie op de website www.etstoel.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama