Cursus zenmeditatie Assen

Assen

Vanaf maandag 12 september start Zen.nl Assen een introductiecursus zenmeditatie. Zen.nl Nederland is een stichting die bestaat uit 35 zenscholen verspreid over heel Nederland. Sinds 2016 is er ook een vestiging in Assen.

Mediteren is jezelf mentaal trainen. Zoals je spieren kunt trainen en sterker maken, zo kun je ook je geest trainen en sterker en flexibeler maken. Meditatie is boven alles aandachtsoefening. Meer aandacht, meer bewustzijn bij alles wat je doet en ervaart geeft het leven meer rust en diepgang en maakt dat je meer geluk ervaart. Een regelmatige meditatiepraktijk die eigenlijk voor iedereen is aan te leren heeft merkbaar positieve effecten. De introductiecursus geeft de mogelijkheid de basisbeginselen van Zen goed eigen te maken. Je leert mediteren en daarnaast komen er tal van onderwerpen aan bod, zoals omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling en geluk. Er wordt een relatie gelegd met het dagelijks leven en stilgestaan bij de praktische toepassing van zen. Naast de intoductiecursus in Assen maakt Zen.nl Assen gebruik van een tweede locatie in het landelijke Westdorp, vlakbij bij Borger. Hier worden de gevorderdencursussen gegeven en worden intensievere zenactiviteiten georganiseerd. Zen heeft een eeuwenoude rijke traditie met oosterse en westerse invloeden, die inspireert om steeds verder te leren en steeds meer te verdiepen. De meditatiecursus vindt plaats aan de Vaart Z.Z. 1c te Assen. Aanmelden voor de gratis proeflessen op zaterdag 3 en 10 september en de cursussen kan via de site www.zen.nl/assen. De lessen worden gegeven door zenleraar Eelco Smits. Eigen foto: Zenleraar Eelco Smits in meditatie in het Drentse landschap.

Auteur

Albert-Jan Garama