Zapp Kids Top 20 komt naar Assen

Assen

Twee recente winnaars van de Drentse Onderwijsprijs, OBS Driemaster en SBO de Meander, zijn de gelukkige scholen waar de Kids Top 20 volgende week zijn studio opbouwt.

Dit muziekprogramma wordt iedere zaterdagochtend rond 8:10 uur bij de AVROTROS op Zapp (NPO 3) uitgezonden. Naast het dansen op de nummers in de Kids top 20 ontvangt men in elke uitzending bekende artiesten. Vandaag kregen de leerlingen van beide scholen het leuke nieuws te horen. Een mooie start van het schooljaar. Dinsdag 6 september worden op beide scholen en in de Pittelohal opnames gemaakt voor de uitzendingen van 10 en 17 september. Op 14 mei jl. waren de 9-jarige Kaya en haar 7-jarige zus Lieve, leerlingen van OBS Driemaster, met hun vader in Hilversum aanwezig om van dichtbij de opnames van de actiedag “Zapp Your Planet – Operatie Olifant” mee te maken en de actiedag te steunen. Tijdens die dag waren er diverse veilingen, zo ook de veiling waarbij de Kids Top 20 langs zou komen naar je school. Aan het eind van de veilingdag waren de Assenaren de gelukkige winnaar en hebben een mooi steentje kunnen bijdragen aan de actie waardoor rangers van het Wereld Natuur Fonds de olifant in Afrika beter kunnen beschermen tegen stropers. Zapp Your Planet heeft die dag in totaal €275.982 opgebracht. Extra verrassing De veilingwinnaar van de speciale Zapp Your Planet-aflevering is tevens copresentator en zal het begin van die aflevering presenteren. Kaya Kootstra zal daarom naast presentator Buddy Vedder op OBS Driemaster te zien zijn in de televisie-uitzending van 17 september. Kaya en haar zus Lieve hebben dit ruim drie maanden geheim weten te houden voor hun medeleerlingen. Een week eerder wordt de eerste uitzending van Kids top 20 in dit nieuwe TV-seizoen uitgezonden met leerlingen van SBO de Meander.

Auteur

Albert-Jan Garama