United we dance!: Eindpresentatie winnend project VSB jubileumprijs

ASSEN

In theater De Schalm van Podium Zuidhaege in Assen is 3 september de eindpresentatie van het project United we dance!

Tijdens dit multiculturele dansproject hebben leden van de Congolese dansgroep Afro Holland en leerlingen van hiphop dansschool Feel Your Moves uit Assen samen gedanst, ideeën uitgewisseld en van elkaar geleerd: een spannende ontmoeting van culturen en stijlen. Op 3 september tonen ze het resultaat van hun ontmoetingen. Een afwisselende presentatie met beelden van repetities, Afrikaanse ritmes van percussiegroep Makandra, ritmische rijmen van rapper Aron B. en als hoofdmoot natuurlijk veel dans. Na de pauze is er een optreden van reggaeband Puck and the Darlingtons uit Groningen. De avond begint om 19.30. Kaarten kosten 2,50 en zijn te reserveren via 06-36123061 (Jacquelien van der Meer) of via een mail naar konmakandra@ziggo.nl. Indien voorradig zijn kaarten ook nog op 3 september vanaf 19.00 uur aan de zaal verkrijgbaar. Iedereen is welkom.

Het project “United we dance!” is een initiatief van Stichting Konmakandra uit Assen, die mensen uit verschillende culturen met elkaar in contact wil brengen met activiteiten op het gebied van dans en muziek. Konmakandra werd met “United we dance!” uit tien kandidaten verkozen als winnaar van de prijs voor de provincie Drenthe, in de landelijke wedstrijd “Verzilver je idee” van het VSBfonds. Een enorme opsteker voor deze jonge stichting die pas sinds april 2015 aan de weg timmert.


Auteur

Redacteur